INGA PROBLEM

Uppdraget var att skapa en lanseringskampanj för ICA Maxis nya payoff/attityd”Inga problem”. Vi tog fram ett koncept vi kallar “Problemlösarna” som på ett enkelt och roligt sätt visar hur Maxi löser sina kunders problem. Samtidigt som kundfördelarna och Maxis bredd tydliggörs – att de erbjuder allt från färsk fisk, nybakat bröd och ost till barnpassning, elektronik och gratis parkering.

Basen i kampanjen var 6 filmer som byggde på en enkel formel. Filmkonceptet tillåter att vi både kan bygga varumärkeskännedom och vara nära produkterna samt butikernas unika erbjudande. Filmerna var roliga och anpassade för Butiks-TV och sociala medier, då de bara vara 15 sekunder långa och fungerade lika bra med som utan ljud.

Vi tog stillbilder där vi ser en eller era olyckor som är på väg att hända. Maxi kan inte stoppa olyckorna men vi vill visa att de kan hjälpa till att fixa dem. För butik, Direktreklam, pluggar och annat tog vi även fram en helt textbaserad kommunikation där vi på ett lite konstigt och oväntat sätt berättar om hur Maxi kan hjälpa sina kunder med deras dagliga problem, samtidigt som texten refererar till helt andra sorters varor än där kommunikationen sitter (för att också visa deras bredd).